development

Site Progress - Calne by Barclay Phillips

This week we received some updated photos from the GFL Developments who are making great progress at the site at Calne. We're looking forward to the next instalment of photos already!

Site Progress - Britford Lane by Barclay Phillips

Exciting things are happening at Britford Lane. The foundations are starting to be constructed and the timber frame for Plot 1 has been erected on site in just 4 days! We cannot wait to see further progress in the coming weeks!

Site Photos - Calne by Barclay Phillips

Courtesy of GFL Developments, here are some site photos of progress on site at Bell Meadow in Calne. Phased construction started on site in September 2016, and work has been progressing well. We're looking forward to seeing more updates on GFL's Facebook page! 

B+P Site Visit to Whaddon Farm by Barclay Phillips

Earlier in the week we had the opportunity to go over the road to Whaddon Farm to see it in its finished state. We are really impressed with the quality of the finish in both dwellings and are sure they will make superb family homes!

Planning Approval for 82 Britford Lane! by Barclay Phillips

We are delighted to announce that we have been granted planning permission for our project for 2no. detached chalet bungalows to the rear of No.82 Britford Lane. The planning application was taken to committee last night, and after some discussion the application was approved!

The site is adjacent to the Britford Lane Nursery site that we gained planning permission for earlier this year, this new site is a proposal for 2no. detached chalet bungalows to the rear of No. 82 Britford Lane. Set within the mature rear garden of the existing house, we were careful to sensitively form designs that responded to the surrounding area. Overlooking to neighbouring properties has been minimised through the use of a chalet bungalow design, with bedrooms located in the roof space and dormer windows located only on the front elevations, looking towards the Britford Lane Nursery site. Access to the new dwellings is proposed to come off the new access road for the Nursery, helping to minimise impact on Britford Lane.

We are really pleased with this outcome and can't wait to see this project start on site!

Britford Lane - Moving forward... by Barclay Phillips

We have recently received the final CGI renders of the our scheme for the old Britford Lane Nursery. Earlier this year we gain permission for 9 new homes, with 3 different house types, on the site of an old plant nursery and we are now working up the tender drawings with the aim of work starting on site next year. We think the CGI's look great and we are really excited to see this project progress to site in 2017!

No. 82 Britford Lane - Planning Submission by Barclay Phillips

We are excited to be working on another site along Britford Lane which has recently been submitted for planning! 

Adjacent to the Britford Lane Nursery we gained planning permission for earlier this year, this new site is a proposal for 2no. detached chalet bungalows to the rear of No. 82 Britford Lane. Set within the mature rear garden of the existing house, we were careful to sensitively form designs that responded to the surrounding area. Overlooking to neighboring properties has been minimised through the use of a chalet bungalow design, with bedrooms located in the roof space and dormer windows located only on the front elevations, looking towards the Britford Lane Nursery site. Access to the new dwellings is proposed to come off the new access road for the Nursery, helping to minimise impact on Britford Lane

We feel this is could be a really interesting proposal and are hoping for a positive planning result.

Whynot Lane, Andover by Colin Tomsett

The recent planning submission is for the construction of 2 no 1 ½ storey detached dwellings with on site parking, served by the existing vehicular access from Whynot Lane.

The scheme has been sensitively designed with careful consideration to avoid overlooking and tree impact, along with minimising noise from the adjacent train line on the new dwellings.

whynot