detached

No. 82 Britford Lane - Planning Submission by Barclay Phillips

We are excited to be working on another site along Britford Lane which has recently been submitted for planning! 

Adjacent to the Britford Lane Nursery we gained planning permission for earlier this year, this new site is a proposal for 2no. detached chalet bungalows to the rear of No. 82 Britford Lane. Set within the mature rear garden of the existing house, we were careful to sensitively form designs that responded to the surrounding area. Overlooking to neighboring properties has been minimised through the use of a chalet bungalow design, with bedrooms located in the roof space and dormer windows located only on the front elevations, looking towards the Britford Lane Nursery site. Access to the new dwellings is proposed to come off the new access road for the Nursery, helping to minimise impact on Britford Lane

We feel this is could be a really interesting proposal and are hoping for a positive planning result.

Planning Application Submitted for The Queens at Selborne by Barclay Phillips

We are excited to say that we have just had a planing application submitted for the redevelopment of The Queens at Selborne!

We have been working hard on this project to convert the old pub and its barn to form a high quality proposal for 5no. 2 bedroom apartments and a 3no. bedroom barn conversion. Due to its location on the High Street of Selborne, we really wanted for create a proposal that was in keeping with the local area and allowed the history of the old pub to be seen. The original part of Queens has been retained but existing poor quality elements on the ground floor are proposed to be replaced with much smaller additions that are constructed from materials that link to the main building but with contemporary feel to distinguish them as new additions.

The 5no. apartments are formed within The Queens and all have been designed to have their own outside space in the form of gardens or terraces. They also conform to the Lifetime Homes initiative with all, apart from 1, being duplex apartments. To the rear of The Queens a large open communal space as been created, with provisions of 2 parking space for each apartment.

The barn conversion makes use of an existing barn on the site and has been extended to the rear to form an open plan living space and allow for 3 bedrooms to be provided at first floor. In order to preserve the street elevation of the barn, the new extension is dug into the ground and is attached to the existing barn via a glass and metal clad link which helps to differentiate the new from the old. 

We are hopeful for a positive planning process and are looking forward to seeing this project go forward!

Wild Cherries is complete! by Barclay Phillips

We are excited to unveil one of our very recently completed projects, Wild Cherries in Stockbridge. Work started on site in December 2015 when the existing house was demolished and our clients moved in 2 weeks ago - they are now having lots of fun furnishing their new dream home!

We LOVE the house! It’s everything we hoped for, and more - so thanks again to all the team for delivering a great house, on time, on budget. It’s all turned out exactly as I had imagined and set out in the original brief.
— Mr & Mrs Taylor

 

 

Whynot Lane, Andover by Colin Tomsett

The recent planning submission is for the construction of 2 no 1 ½ storey detached dwellings with on site parking, served by the existing vehicular access from Whynot Lane.

The scheme has been sensitively designed with careful consideration to avoid overlooking and tree impact, along with minimising noise from the adjacent train line on the new dwellings.

whynot