community

Planning Approval for Alderbury Village Hall! by Barclay Phillips

We are really pleased to announce that we have recently been granted planning approval for Alderbury Village Hall!

The scheme comprises extensions to house a new kitchen for the Social Club, with a multipurpose room and treatment room for the Village Hall. Other minor improvements will be made internally with a revamp of the external aesthetics through the use of render, cladding and new windows where budget allows.

Marketing view.jpg

Alderbury Village Hall in for Planning by Barclay Phillips

We are really pleased to be involved in the proposals for improvements to Alderbury Village Hall. With the hall located just up the road from our Salisbury office, we have a special interest in the site and are looking forward to helping Alderbury Parish Council in their goal to provide improved and new facilities to the local community.

The proposal is currently in planning consultation.

Planning Submission - West Gomeldon by Barclay Phillips

We have just made a planning submission for a scheme in West Gomeldon. The proposal is to build 2no. family homes on a sloping site and to form a drop-off car park for the local primary school.

The site is accessed from the existing site entrance and will have a shared access opening into a communal space leading to each dwelling. When viewed from the road the new dwellings take on the appearance of chalet style houses and have been located within the site to respond to the fall of the land to the south. Plot 2 takes advantage of the change in levels through the incorporation of a Lower Ground Floor, invisible from the road, which contains a large study space, snug and the Kitchen/Dining space which opens out onto the garden. Aesthetically the exteriors of the dwellings have been designed to have a contemporary take on a more traditional chalet style house, with traditional materials and timber framed porches off-set by the contemporary glazing features to the rear. By forming bedroom spaces within the roof, the massing and ridge heights of the dwellings have been able to be kept minimum, reducing the visual impact.

The east of the site has been divided off to be used as a drop off car park for the local primary school. Parking around the school is a big issues in Gomeldon, with many parents feeling that the current situation is very unsafe. The inclusion of a parking area in the proposal aims to help improve the local infrastructure of the Gomeldons, increase road safety and improve congestion at peak school times. Gomeldon Primary School has issued a letter of support to accompany our application, along with statements from local residents.

We hope this proposal results in a positive planning outcome to enable improvements in the area for the local community.