brick

No. 82 Britford Lane - Planning Submission by Barclay Phillips

We are excited to be working on another site along Britford Lane which has recently been submitted for planning! 

Adjacent to the Britford Lane Nursery we gained planning permission for earlier this year, this new site is a proposal for 2no. detached chalet bungalows to the rear of No. 82 Britford Lane. Set within the mature rear garden of the existing house, we were careful to sensitively form designs that responded to the surrounding area. Overlooking to neighboring properties has been minimised through the use of a chalet bungalow design, with bedrooms located in the roof space and dormer windows located only on the front elevations, looking towards the Britford Lane Nursery site. Access to the new dwellings is proposed to come off the new access road for the Nursery, helping to minimise impact on Britford Lane

We feel this is could be a really interesting proposal and are hoping for a positive planning result.

PLANNING APPROVAL GRANTED - Britford Lane, Salisbury by Colin Tomsett

We have recently obtained planning permission for 9 dwellings in Salisbury.

Formerly used as a plant nursery, the proposal at Britford Lane in Salisbury transforms the site from a tired commercial complex into a premium residential development. Comprising of 9 dwellings, two housing types have been designed incorporating a high quality design language unifying the site. A mixture of natural timber cladding and sharp brick work adds a modern edge to the traditional style housing. Strong brick gables relate to the local vernacular and bring a continuity to the proposal.

The creation of four, three bedroom, semi-detached dwellings along Milton Road and one chalet dwelling bridges the gap in the street scene formed by the nursery and reinforces the street edge, enhancing the appearance of the area. Accessed from Britford Lane four, four bedroom, detached dwellings surround a central shared space, forming an attractive naturally surveilled public area. The house design for each dwelling incorporates double height spaces, large sliding doors and rooflights, helping to maximise natural daylight and create a variety of spaces ideal for modern family living.

This is an exciting project for the office and we are looking forward to continuing development to take the project closer towards starting on site!