apartments

Planning Application Submitted for The Queens at Selborne by Barclay Phillips

We are excited to say that we have just had a planing application submitted for the redevelopment of The Queens at Selborne!

We have been working hard on this project to convert the old pub and its barn to form a high quality proposal for 5no. 2 bedroom apartments and a 3no. bedroom barn conversion. Due to its location on the High Street of Selborne, we really wanted for create a proposal that was in keeping with the local area and allowed the history of the old pub to be seen. The original part of Queens has been retained but existing poor quality elements on the ground floor are proposed to be replaced with much smaller additions that are constructed from materials that link to the main building but with contemporary feel to distinguish them as new additions.

The 5no. apartments are formed within The Queens and all have been designed to have their own outside space in the form of gardens or terraces. They also conform to the Lifetime Homes initiative with all, apart from 1, being duplex apartments. To the rear of The Queens a large open communal space as been created, with provisions of 2 parking space for each apartment.

The barn conversion makes use of an existing barn on the site and has been extended to the rear to form an open plan living space and allow for 3 bedrooms to be provided at first floor. In order to preserve the street elevation of the barn, the new extension is dug into the ground and is attached to the existing barn via a glass and metal clad link which helps to differentiate the new from the old. 

We are hopeful for a positive planning process and are looking forward to seeing this project go forward!

Unanimous Permission for Marine Parade! by Barclay Phillips

We have just been granted planning permission for a new residential development on Marine Parade East, Lee-on-Solent. The proposal was taken to committee but was approved unanimously!

Consisting of  6 new 2 bedroom apartments the proposal replaces an existing detached dwelling. Through consultation with the planners, our initial scheme was tweaked to ensure a positive report from the planning officer before it was take to committee. Particular attention was paid to reducing the massing of the proposal as the site sits between a large apartment block and small residential dwelling. This resulted in the site being treated as a transition space with dropped gabled roofs bridging the height difference between the two adjacent buildings, whilst keeping with the vernacular of new dwellings in the area. 

We are really pleased with this positive outcome and are looking forward to seeing how the project develops!