The Mulberry

The Mulberry forms the first part of a development to overhaul and renovate an existing bungalow and split the site to form two contemporary dwellings. 

The existing dwelling on the site is completely unrecognisable having been transformed into a stunning 5 bedroom, 4 bathroom family home. Spread out over 3 storeys, the Mulberry has been extended both up and down to maximise the amount of usable space whilst keeping the overall height of the dwelling down. The formation of a basement provides a cinema room, games room, utility and WC. At ground floor the open plan kitchen dining room and separate living room are light filled with bi-fold doors opening out onto the patio. a Study, guest bedroom and ground floor bathroom are also located at entrance level. Upstairs are 4 bedrooms, 2 with ensuites, and a shower room. The master bedroom overlooks the rear garden with a vaulted ceiling and Juliet balcony making it bright and airy.

CLIENT: Derek Warwick Developments

COMPLETED: 2014

COST: £500,000