Barclay+Phillips Site Visit to Beacon Hill Copse / by Colin Tomsett

Completed in 2014, Beacon Hill Copse is a new contemporary home set in extensive grounds within the New Forest National Park. Replacing a bungalow previously on the site, the new dwelling comprises of six bedrooms, two reception rooms, a basement, and a triple height entrance hall with a feature glass and timber staircase. A double garage and outbuilding were also designed and built on the site.

A key element of the design was for the dwelling to be extremely energy efficient, saving on running costs and reducing its environmental impact. A number of technologies were incorporated into the scheme to achieve this, including solar panels and photovoltaics for hot water and electricity and a mechanical ventilation and heat recovery system (MVHR) which recycles air within the building helping to heat it. Clad in Douglas Fir the dwelling will silver over time and blend more into its surroundings.