Beacon Hill Copse

Replacing a 1960s chalet style bungalow the Beacon Hill Copse was designed with energy efficiency at the forefront of the development process to create this fantastic contemporary family home set on a large plot within the New Forest National Park.

Constructed from a steel frame clad in brick and Douglas fir that will silver over time, Beacon Hill Copse is incredibly air tight and well insulated. Making use of technologies such as photo voltaic panels, mechanical ventilation and heat recovery (MVHR) fresh air is circulated and hot water and heating is provided. Comprising 6 bedrooms, 5 bathrooms, 2 reception rooms and a triple height dining/entrance hall these energy saving measures help efficiently heat and power this stunning forest home.

 

CLIENT: PRIVATE

COMPLETED: 2014